TERSILAP MEREKOMEN MANUSIA YANG TAK TAHU MENGENANG JASA DAN TAK SEDAR DIRI

20 03 2011

haisskkkk…. penat jugak rasanya bila memikir kan perkara nih… walaupun dah dekat 3 tahun perkara tuh berlalu, tapi parutnya masih berdarah dan tidak mudah dilupakan begitu sahaja… rasa menyesal pun ader bila aku pikir balik, time aku rekomen sharrk utk keje kat pathfinder tuh. sungguh aku tak sangka, perangai dia mcm tuh… bila pikirkan keadaan dia sebelum dapat keje tuh, melarat sana sini buat keje kontrak wiring kat sekolah2, denagn umur dah terlajak tak kawen2, nak kawen tapi takder duit, kesian sgt bila aku tgk dia masa tuh…

 

then, bila aku dapat opportunity utk keje oversea, niat aku baik utk bantu dia kumpul duit kawen.. x sangka plak perangai dia mmg jenis mempergunakan org utk kepentinagn sendiri. sebelum dpt keje bukan main lg dok msj tiap2 hari.. dlm fikiran aku, dia mmg ader kemahiran dan harap sgt bole tolong aku kat sana, tp keadaan jadi sebaliknya…

 

lepas dpt keje, terus lupa jasa aku kat dia… pergunakan aku utk kepentingan sendiri… lupakan kawan yg dah bantu dia bila dah jumpa kawan2 lain kat sana… gunakan kelemahan aku utk naikkan diri sendiri… apa kejadah perangai manusia sial mcm tuh??? then bila bekerja xder tanggungjawab, ader prob jer lari balik malaysia… ko nak pg mampos pun aku peduli hapa time tuh??? tp bg tau la sbb aku incharge, BANGANG!!!!

 

 

 

 


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: